- 50 g võid
- 50 g suhkrut
- 2 munakollast
- 140 g jahu
- 1 tl vanillsuhkru
Täidis
- 5 želatiinilehte
- 1 sidruni mahl
- 100 g võid
- 150 g kondenspiima
- 120 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 5 munavalget
Valmista võikreem – vahusta toasoe või suurel kiirusel ilusaks kohevaks vahuks. Jätka vahustamist ja nirista juurde kondenspiim. Vahusta edasi kuni kreem on siidjas ja ühtlane.
Pigista pisikesse potti sidrunimahl. Lisa 60 g suhkrut ja kuumuta keemiseni pidevalt segades. Tõsta tulelt ja tõsta potti želatiinilehed, sega hoolikalt läbi ja jase natuke jahtuda.
Võta külmikust 5 munavalget vahusta mikseriga tugevaks vahuks. Jätka vahustamist ning lisa 60 g suhkrut ja vanillisuhkur. Nüüd lisa želatiini-sidrunisegu ja viimasena osade kaupa võikreem. Vahusta kõik korralikult läbi. Kalla saadud suflee kohe koogivormi! Pane kook külmkappi ja valmista seni peegelglasuur.
Peegelglasuur
- 1 želatiinileht
- 45 ml vett
- 40 ml vahukoort
- 55 g suhkrut
- 20 g kakaopulbrit
Originaal retsept on Kaju Köögist
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar