esmaspäev, 17. august 2015

Linnupiimakook

Põhi
  •  50 g võid
  •  50 g suhkrut
  • 2 munakollast
  • 140 g jahu
  • 1 tl vanillsuhkru 
 Põhja jaoks vahusta või suhkrutega kohevaks vahuks. Lisa ükshaaval juurde munakollased ja viimasena sega hulka jahu. Määri saadud tainas suurema koogivormi põhja ja küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Põhi peab pealt olema valge ning äärtest pruun. Kindlasti ei tohi seda üle küpsetada, sest siis see jääb kuivaks.

Täidis
  •  5 želatiinilehte
  • 1 sidruni mahl
  • 100 g võid
  • 150 g kondenspiima
  • 120 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 5 munavalget
Suflee jaoks tõsta või ja kondenspiim toatemperatuurile. Pane želatiinilehed külma vette likku.
Valmista võikreem – vahusta toasoe või suurel kiirusel ilusaks kohevaks vahuks. Jätka vahustamist ja nirista juurde kondenspiim. Vahusta edasi kuni kreem on siidjas ja ühtlane.
Pigista pisikesse potti sidrunimahl. Lisa 60 g suhkrut ja kuumuta keemiseni pidevalt segades. Tõsta tulelt ja tõsta potti želatiinilehed, sega hoolikalt läbi ja jase natuke jahtuda.
Võta külmikust 5 munavalget vahusta mikseriga tugevaks vahuks. Jätka vahustamist ning lisa 60 g suhkrut ja vanillisuhkur. Nüüd lisa želatiini-sidrunisegu ja viimasena osade kaupa võikreem. Vahusta kõik korralikult läbi. Kalla saadud suflee kohe koogivormi! Pane kook külmkappi ja valmista seni peegelglasuur.

Peegelglasuur
  •  1 želatiinileht
  • 45 ml vett
  • 40 ml vahukoort
  • 55 g suhkrut
  • 20 g kakaopulbrit
Pane želatiinilehed külma vette likku. Ülejäänud glasuuri koostisosas pane väiksesse potti, sega pidevalt ning kuumuta keemiseni. Jätka keetmist mõõdukal kuumusel ca 3-5 minutit. Kui sul on olemas termomeeter, siis valmis glasuuri temperatuur võiks olla 104 kraadi. Tõsta glasuur tulelt, lase jahtuda 5 minutit, ise pidevalt glasuuri segades, ning lisa želatiinilehed. Lase glasuuril veel jahtuda (40 kraadini) ja seejärel kalla koogile. Kaunista kook vastavalt soovile ja jäta külmkappi paariks tunniks, kuni glasuur hangunud.




Originaal retsept on Kaju Köögist

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar